1) Finn kredittkortet som er best i test

Det beste kredittkortet gir de beste fordelene og har lite gebyrer og lav rente. Mange sammenligninger på nett viser kun et lite utvalg av kredittkort. Det kan være basert på pris og fordeler kortene har, men det kan også være markedsføring.

I vår sammenligningstjeneste har vi inkludert alle kredittkort i Norge. I sammenligningen under ser du et utvalg av kredittkort som vi mener gir markedets beste vilkår og fordeler. Slik blir det enklere for deg å få oversikt. Ønsker du en full sammenligning av alle kredittkort i Norge, kan du gå hit.

2) Velg kredittkortet med lite gebyrer og lavest effektiv rente.

Det billigste kredittkortet er det med lavest rente og med lave eller ingen gebyrer. Dersom uhellet skulle være ute og du ikke betaler tilbake innen de rentefrie dagene (betalingsutsettelsen) er over, lønner det seg å ha et kredittkort med lav rente. I tillegg kan det være lurt å ha et kredittkort som ikke har årsgebyr.

Sjekk nøye når rentene begynner å løpe. Dette gjelder om det er uttak i Norge, uttak i utlandet, eller annet. Visse kort har også forsinkelsesgebyr, gebyr for å ikke bruke kortet i løpet av en viss tidsbegrenset periode, og overtrekksgebyr.

Planlegger du å låne penger for en lengre periode enn betalingsutsettelsen kortet tilbyr, bør du heller se etter andre løsninger. Kontakt banken din for å undersøke hvilke muligheter du har, eller vurder et forbrukslån med lavere rente enn kredittkort.

3) Kortet bør ha en god reiseforsikring

reiseforsikring
Et godt kredittkort har en god reiseforsikring med vilkår som matcher en helårsforsikring.

For en del som skal ut å reise kan en reiseforsikring via kredittkortet være tilstrekkelig. Som regel bør man undersøke forsikringsvilkårene nøye, da det er store forskjeller på hva og hvor mye forsikringen dekker. Her er noen punkter det kan være lurt å sjekke opp:

 • Hvilke erstatningsbeløp gjelder ved tap av eiendeler?
 • Hvilke erstatningsbeløp gjelder ved sykdom og skade?
 • Er hjemtransport ved sykdom inkludert?
 • Gjelder erstatningsbeløpet per hendelse eller per person?
 • Er det begrensninger for hvor stor verdi en gjenstand kan ha?
 • Hva er øvre aldersgrense for når forsikringen bli ugyldig eller gir mindre i erstatning?
 • Er arbeidsgivers gjenstander dekket?
 • Er aktivitetene vi skal gjøre dekket dersom en skade oppstår i forbindelse med dette?
 • Hvor stort beløp dekker avbestillingsforsikringen?
 • Har forsikringen egenandel?
 • Hvor mye erstatning får du ved forsinket bagasje, og dekker det nødvendige innkjøp for hele familien dersom dere må klare dere i 24 timer før bagasjen kommer?

4) Slik finner du kredittkort med god reiseforsikring

Bruk en sammenligning av reiseforsikringer for alle norske kredittkort og finn den beste for deg. Det er tidkrevende å sette seg inn i alle vilkår for hver enkelt reiseforsikring, men vi har gjort denne jobben for deg i sammenligningen.

Her kan du velge de tingene som er viktig for deg, og enkelt se hva de ulike forsikringene dekker, og hvor mye de dekker. Les mer om hvordan du velger riktig reiseforsikring med kredittkort her.

Her finner du en sammenligning av alle kredittkort med reiseforsikring.

5) Spar penger med cashback og bonus

Mange velger å bruke kredittkort nettopp for å benytte seg av alle fordelene som følger med. Flere kredittkort tilbyr rabatter, cashback og bonus på kjøp gjort med kredittkort. Husk å sjekke om det er begrensninger på hvor mye du kan få i rabatt.

Her kan du lese mer om ulike typer cashback.

Bruker du flere kort og utnytter alle fordelene til det fulle, kan du spare mange tusen kroner hvert år. Du bør kun benytte kredittkort dersom du har en ordnet økonomi og betaler tilbake innen rentene begynner å løpe. Synes du det er vanskelig å kontrollere bruken din av penger, bør du heller vurdere andre måter å spare penger på.

Her finner du en sammenligning av alle kredittkort med cashback.

Hva er egentlig forskjellen på cashback og bonus, og når får du penger tilbake? Les alt om cashback og bonus her.

6) Kredittrammen (hvor mye du kan låne) må passe for deg

Kredittrammen bestemmer hvor mye penger du kan låne med kredittkortet. Avhengig av hva du skal bruke kredittkortet til, bør du forsikre deg om at kredittrammen er høy nok for deg. Alt fra 30.000 til 150.000 er vanlig.

Du bør også tenke på kredittrammen nå som det nye gjeldsregisteret trer i kraft sommeren 2019. Dersom du vet at du skal ta opp boliglån eller kanskje kjøpe en ny bil, må du huske på at hele kredittrammen på alle kortene du har vil kunne bli registrert som gjeld i banken.

Nye låneregler sier at din samlede gjeld ikke kan overskride fem ganger inntekt (før skatt). Velger du et kredittkort med 150.000 kroner i kredittramme, vil du i praksis kunne få 150.000 mindre i lån, da dette regnes som en del av gjelden din.

7) Så mye koster kredittkortet

Bruk vår lånekalkulator for kredittkort for å se hvor mye kortet og lånet på kredittkortet vil koste deg, så er du sikker på at du kan betale. Det er unødvendig å betale for mye fordi du ikke kunne gjøre opp for deg i tide.

Fordi kredittkort ofte har høye renter, blir det fort veldig dyrt dersom man ikke kan betale i tide. Dersom du vet at du skal låne pengene i lengre tid enn betalingsutsettelsen kortet tilbyr, bør du vurdere andre alternativer med lavere rente.

8) Visa vs. Mastercard vs. American Express?

Visakort og Mastercard kan være et godt valg, fordi de blir godtatt som betalingskort langt flere steder enn American Express. Hvis du skal til utlandet er det særlig viktig å undersøke dette, da det kan variere veldig sammenlignet med det vi er vant til i Norge.

Her tar de aller fleste butikker og minibanker Visakort, men dersom du skal til andre land er det ikke sikkert at det samme gjelder. I en del land kan Mastercard være enklere å ha med seg enn Visa.