Beste bensinkort

Beste bensinkort

Et drivstoffkort gir deg billigere bensin fordi du får rabatt på drivstoff når du betaler med kortet. Hvor mye drivstoffrabatt du får, avhenger av bensinkortet og hvilke stasjoner du fyller på.

 

Billig drivstoff er ikke en selvfølge, men med et drivstoffkort kan du få rabatter uansett, enten i form av prosenter av prisen eller per øre. I vår sammenligning får du oversikt over alle bensinkort. Se hvilket som er beste drivstoffkort.

Drivstoffkort med og uten kreditt

Et drivstoffkort kommer med kreditt eller uten. For å få kort med kreditt må man oppfylle følgende krav:

Du må være 18 år eller eldre.

Du må ha fast inntekt.

Du kan ikke ha betalingsanmerkninger fra de siste tre årene.

Greit å vite:

For kort med kreditt i tillegg til drivstoffrabatt er det strengere krav til både alder og inntekt.

Kriteriene for å få kort varierer mellom de ulike selskapene, og din økonomiske situasjon påvirker tilbudet.

Kriteriene kan også variere mellom de ulike kortene selv om de kommer fra samme selskap.

Bonuskort uten kreditt, men med bensinrabatt kan gis til alle søkere over 18 år. Et kredittkort med bensinrabatt bør du kun skaffe deg dersom du har kontroll over egen økonomi og eget forbruk. Når kortet har kreditt betyr det at dersom du betaler med kortet låner du pengene fra banken du får kortet fra. Du har et antall dagers betalingsutsettelse, ofte er det 45 eller 50. Når disse dagene er over, må du betale renter på det du har lånt som ikke er tilbakebetalt.

Rentene på kredittkort og drivstoffkort er høye, og derfor bør du heller se etter andre løsninger om du trenger å låne penger over lengre tid. Hvis du ikke betaler regningen innen betalingsutsettelsen kortet gir, vil alt du sparer på å kjøpe billig bensin gå tapt fordi det påløper renter og gebyrer. Her kan du sammenligne alle kort med rabatt på drivstoff og finne kortet som gir beste drivstoffrabatt.

Diesel - og bensinpriser

Mange lurer på priser på drivstoff, og dette er vanskelig å sammenligne i sanntid. Prisene endres hele tiden, og det kan være store lokale forskjeller. Derfor er det lurt å ha et drivstoffkort, så får du rabatt uansett hva pumpeprisen skulle være. Pumpeprisene ligger ofte under listeprisene, og grunnen til det er konkurranse mellom bensinstasjonene. Et tips er å fylle drivstoff i og rundt de store byene hvor det er flere bensinstasjoner, der er prisene ofte lavere.

De store selskapene oppdaterer listeprisene sine omtrent hver fjortende dag, og her kan du sjekke listeprisene fra 3 av de største selskapene:

Listepriser

Husk at rabatten du får på drivstoff alltid regnes fra pumpeprisen og ikke fra listeprisen.

Fordeler med drivstoffkort

cashback
Bruker du bensinstasjonen som kiosk på søndager bør du betale med et kort som gir rabatt på alle varer i butikken. Da blir søndagshandelen litt billigere.

Dersom du har et bensinkort med kreditt vil du kunne fylle bensin selv om du skulle være uheldig å gå tom på tanken og konto samtidig. Husk bare å betale regningen på kreditten i tide, så ikke rentene begynner å løpe. I tillegg til rabatt på drivstoff gir gjerne drivstoffkortet rabatter på andre produkter du kjøper på bensinstasjoner i tillegg til bilvask og service.

Bor du i nærheten av en bensinstasjon og søndagshandelen legges hit, kan det være smart å bruke et bensinkort. Sjekk nøye om kortet har en maksgrense for hvor mye du kan få i rabatt per år, dette er ofte tilfelle med de kortene som tilbyr de beste rabattene. Bruk gjerne et drivstoffkort selv om det har en maksgrense, men ha et ekstra rabattkort i bakhånd om rabattkvoten er oppbrukt.

Utover rabatter på drivstoff og andre bilrelaterte kjøp, har en del kredittkort også rabatter på andre produkter som klær, sko, mat og reiser. Du kan lese mer om dette her.

En del bensinkort har også reiseforsikring inkludert, og da kan du unngå å kjøpe ekstra reiseforsikring dersom 50 prosent eller mer av reisen er betalt med kredittkortet. Les mer om kredittkort med reiseforsikring her.

En del drivstoffkort gir kun rabatt på bensin og diesel på utvalgte bensinstasjoner. Da kan man ende opp med å fylle dyrere drivstoff, fordi konkurrenten hadde billigere bensin selv medregnet rabatten du får. Hvis du har et kort som kun gir rabatt hos én bensinstasjonskjede kan det være lurt å ha et ekstra kort i bakhånd som dekker de andre bensinstasjonene.

Få oversikt

Om du velger å betale for drivstoff og andre bilrelaterte kostnader med et drivstoffkort, kan du få du rabatt på mange av kjøpene, og i tillegg en god oversikt over forbruket knyttet til transport. Når regningen på kortet kommer, kan du enkelt se hvor mye drivstoff og annet koster deg, og hvor mye du har spart på å bruke Mastercard eller kredittkort med rabatt.

Dersom du har firmabil kan det også være smart å ha et eget bensinkort for denne, så har du oversikten over alle kostnader i forbindelse med bilen på et sted. Dette er særlig lurt dersom mange ansatte bruker bilen.