Vurdering av Cresco Unique kredittkort

Dette kortet utstedes ikke mer.

Kredittramme

Sperre kort:

(+47) 24 06 20 00

Cresco Unique er et kredittkort i Cresco-serien fra DNB.

Kredittkortet er et veldig tradisjonelt kredittkort, der rente løper umiddelbart fra første dag kortet brukes, og man må i tillegg betale både termingebyr og årsgebyr. Dette skiller seg fra moderne kredittkort, som vanligvis har en rentefri periode på 45+ dager og få eller ingen gebyrer.

Kortet har imidlertid en unik fordel: Kortet kommer med en tilknyttet konto med en relativt god sparerente fra første krone. I markedsføringen av kortet lanserer man ideen om å sette av penger på sparekontoen i tider med lite utgifter, og så bruke av kreditten i perioder med mer utgifter. Den største gevinsten med dette er at det er praktisk - man forholder seg kun til ett kort/konto - men gebyrene og mangelen på rentefri periode gjør at vinningen fort går opp i spinningen sammenlignet med en vanlig lønnskonto og et kredittkort med rentefri periode. I tillegg blir du belastet 35 kroner for hver måned du bruker kreditt.

For en disiplinert kortbruker er det derfor lite eller ingen grunn til å bruke kortet, som fremstår som dyrt i bruk. Om planen er å bruke kortet til litt mer langsiktig kreditt er vilkårene noe mer gunstig, siden den effektiv renten er relativt lav for et kredittkort, men her finnes det også bedre alternativer som f.eks. Santander Red og Skandiabankens kredittkort.

Studenter slipper unna årsavgiften på kortet.

  • Fordeler
  • Lav rente
  • Ulemper
  • Ingen rentefri periode
  • Termingebyrer
  • Årsgebyr

Mer informasjon om Cresco Unique

Nøkkelinfo

DNB Bank står bak Cresco Unique kredittkort. For å kunne søke på dette kredittkortet må du være minst og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. Maksimal kredittgrense erKredittgrensen settes individuelt og du får sjelden innvilget maksimal kredittramme før du har hatt kortet en stund og bevist at du er en god betaler. Den maksimale rentefrie perioden er . Kortets årlige nominelle rente er , mens den effektive renten ved 15 000 kr utestående over 12 måneder er 16,00%. Minstebeløpet å betale hver måned hvis du har benyttet kortet den foregående måneden er .

Detaljer

Effektiv rente 16,00%, 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.241,- [1]
Korttype MasterCard
Valutapåslag ved uttak/betaling i Europa 1,75%
Valutapåslag ved uttak/betaling i verden utenom Europa 2,00%
Renten beregnes fra uttaksdato/overføringsdato Ja
Landsdekkende Ja

Gebyrer

Uttak over skranke 10 kr
Uttak over skranke egen bank 10 kr
Gebyr ved overføring av penger fra kredittkortkonto 0 kr
Valutapåslag ved uttak/betaling i utland 1,75% i Europa, 2,00% i resten av verden

Kortutsteder

DNB Bank
E-post finansportalen@dnb.no
Adresse 0021 Oslo
Telefon (+47) 24 06 20 00
Kontakt selskapet https://www.cresco.no/unique/kontakt-oss/kontakt-oss/
Lenke https://www.dnb.no/

Om du finner feil i dataene som presenteres her så send en epost til feil@kredittkort.com så skal vi se nærmere på saken med det samme. Om du har andre spørsmål om tjenestene våre som du finner på denne siden så ta kontakt med ansvarlig utvikler Kristian Vinkenes.

[1] Les mer om hvordan effektiv rente beregnes.

Passer dette kortet for deg?

Visste du at du kan enkelt kan sammenligne dette kortet mot alle kredittkort i Norge?

Se flere kort

Populære kredittkort

Sponsede oppføringer

bilde av kredittkortet
TF Bank MasterCard
bilde av kredittkortet
Remember Black