Kredittkort reiseforsikring

Mastercard og kredittkort med reiseforsikring

Her er de beste Mastercardene og kredittkortene med reiseforsikring. I vår sammenligning er alle kredittkort i Norge inkludert. Her ser du et utvalg av kredittkortene med reiseforsikring vi mener er de beste på markedet. Sånn kan du enklere få oversikt over de beste tilbudene. Dette er de beste kortene med reiseforsikring:

På Kredittkort.com kan du sammenligne alle reiseforsikringer som følger med kredittkort, og se hvilke forsikringer som tilbyr gode vilkår, og hvilke du bør styre unna eller supplere med en vanlig reiseforsikring i tillegg. Finn beste kredittkort og reiseforsikring for deg og dine behov.

Billig reiseforsikring

Dersom du velger å ha reiseforsikring gjennom kredittkortet kan det være en svært billig reiseforsikring. I prinsippet får du faktisk en gratis forsikring. Husk at kredittkort er noe man kun burde skaffe seg om man har kontroll på egen økonomi og eget forbruk.

Dersom det motsatte er tilfellet, bør du heller velge en vanlig reiseforsikring som ikke kommer med tilgangen til raske penger. Få tilbud på beste reiseforsikring uten kredittkort her.

Beste reiseforsikring

Forskjellene er store mellom forsikringsvilkår og erstatningssummer. Dersom man ikke er nøye med å sjekke opp dette i forkant, kan man få seg noen ubehagelige overraskelser om ulykken er ute.

Kredittkort.com har gjort jobben for deg, og laget en sammenligning av alle kredittkorts reiseforsikringer. Sjekk priser og vilkår og finn det som passer for deg.

Generelt kan man si at reiseforsikringene som følger med kredittkortene har noe dårligere vilkår og betingelser enn vanlige helårsforsikringer. Selvsagt finnes det unntak fra regelen, og sammenligner du reiseforsikringene som følger med kredittkortet, kan du finne et kredittkort med en god nok forsikring for deg og familien. Det kan være greit å vite at reiseforsikringen som følger med kredittkortet først er gyldig om minimum halvparten av reisen (inkludert transport og overnatting) er betalt med kredittkortet.

Les også: Alt om MasterCard med reiseforsikring

Reiseforsikring test

En del nettsider gjør såkalte tester av reiseforsikring, og basert på en rekke ulike kriterier gir de forsikringene en score. Dette er vel og bra, men vær oppmerksom på at spennet mellom de ulike kriteriene er stort, og det er ikke sikkert reiseforsikringen som er best i test vil passe spesielt godt til deg.

Eksempelvis kan en reiseforsikring ha fått en god testscore ettersom den gir tilsynelatende store erstatningsbeløp og dekker mye. Sjekk om reiseforsikringen gir erstatningssummer per skadetilfelle eller per person. Er dere en familie på fire, kan et totalbeløp for hele skadetilfellet gi lite erstatning per person sammenlignet med tapet dere kan risikere å få.

Eller så viser det seg at forsikringen ikke er gyldig for personer over 67. Da hjelper det lite at forsikringen har høye beløp eller masse fordeler for deg som er eldre enn 67 år. Skal du eksempelvis på klatreferie, bør du dobbeltsjekke at aktiviteten er dekket av forsikringen, da klatring gjerne regnes som ekstremsport av forsikringsselskapene.

Derfor anbefaler vi at du sjekker vår oversikt, og ser nøye på de forsikringsvilkårene som er viktige for deg, og om forsikringen du vurderer er tilstrekkelig. Sammenlign reiseforsikringer her.

Dette dekker reiseforsikringen

Har du tenkt å bruke reiseforsikringen som følger med kredittkortet i ferien bør du dobbeltsjekke hvor godt du er dekket. Mange leser ikke forsikringsvilkårene nøye nok, og når uhellet først er ute, kan det være flere årsaker til at man ikke får erstatning eller tilstrekkelig kompensasjon for skaden som har skjedd.

Erstatning ved tap av bagasje og tyveri

Hvor stort erstatningsbeløp man får utbetalt varierer også mye, både for ulike hendelser og i beløp. Hva man får i erstatning for tap av bagasje og verdisaker varierer mye, fra noen tusenlapper til flere hundre tusen. En del forsikringer gir et totalt erstatningsbeløp per skadetilfelle, og som nevnt vil det for en familie på fire ikke være sikkert at dette beløpet vil strekke til. Derfor er det viktig å sette seg godt inn i vilkårene før man drar på ferie, så slipper man ubehagelige overraskelser om ulykken er ute.

Det er også ulik praksis for om forsikringer dekker utstyr som tilhører arbeidsgiver, for eksempel om du har med en jobb-PC for å ta noen økter i ferien. Har du med deg spesialutstyr som eksempelvis en dyr sykkel eller et smykke, bør du sjekke om forsikringen har en beløpsgrense per gjenstand.

Sykdom og hjemtransport

reiseforsikring
Reiser du utenfor Europa bør du være ekstra nøye med å sjekke opp hva forsikringen dekker av sykdom og hjemtransport.

En del nordmenn tenker at de er dekket av staten dersom de havner på sykehus i utlandet, men det gjelder kun for Europa og om man har europeisk helsetrygdekort. Skulle man havne på sykehus utenfor Europa, gjelder helt andre regler. Staten vil ikke kunne hjelpe deg, og uten forsikring vil en sykehusregning kunne bli så høy at de fleste vanlige nordmenn vil ha problemer med å betale den.

Mens noen reiseforsikringer har ubegrenset erstatning for hjemtransport og sykdom på reisen, har andre et tak på én million kroner. Er du uheldig og ender opp på sykehus utenfor Europa, er ofte ikke én million kroner i nærheten av å dekke det regningen faktisk vil komme på. Derfor bør du ha ubegrenset erstatning for sykehusopphold i utlandet om du skal utenfor Europa. Skal du derimot reise kun i Europa, er det ikke sikkert du behøver å ha ubegrenset erstatningsbeløp for dette.

Europeisk helsetrygdekort

Europeisk helsetrygdekort er enkelt og gratis å bestille og gir rett til helsehjelp med like vilkår og priser som det er for lokalbefolkningen. Helsekortet er gyldig i hele EØS-området.

Hvis du har vært utsatt for en alvorlig ulykke er det ikke sikkert du klarer å reise hjem med vanlig transport. Skulle du ha behov for syketransport, vil det ikke være dekket av det europeiske helsetrygdekortet, og hvis du da ikke har reiseforsikring kan du ende opp med en enorm regning selv. Derfor er det svært viktig å ha reiseforsikring i tillegg til helsetrygdekortet.

Du kan lese mer om kortet og bestille det gratis her.

Avbestillingsforsikring

De fleste reiseforsikringer som følger med Mastercard og kredittkort har avbestillingsforsikring inkludert. Her varierer beløpet fra noen tusenlapper per person opptil flere hundre tusen kroner. Ofte får familier et maksbeløp på mellom 20.000 og 30.000 kroner. Har man bestilt en ferie for fire personer i to uker i syden, er det lite sannsynlig at 20.000 kroner vil dekke denne ferien dersom den må avbestilles.

Sjekk derfor vilkårene for avbestillingsforsikring nøye. Særlig småbarnsfamilier vil være ekstra utsatte for sykdom, og kanskje oftere enn andre måtte avbestille ferien. Jo flere som skal dekkes av avbestillingsforsikringen, jo høyere sum bør den dekke.

Aldersdiskriminering

De fleste reiseforsikringer har en øvre aldersgrense på når forsikringen ikke lengre er gyldig eller en øvre aldersgrense hvor man får redusert erstatning. Imidlertid er det store forskjeller når dette inntreffer, alt fra 67 til 80 år er vanlig. Det kan også variere mye mellom hvor stor reduksjonen på erstatningsutbetalingene blir, og for hvilke anledninger forsikringen slutter å gjelde.

På Kredittkort.com finner du en fullstendig og oppdatert sammenligning av samtlige reiseforsikringer som følger med alle kredittkort i Norge. Her kan du enkelt se hvilke kredittkort som har en god reiseforsikring og hvilke du bør styre unna.

Aktiv ferie - pass på!

Vi blir stadig mer glade i aktive ferier, men det kan være greit å være sikker på at relativt vanlige aktiviteter som klatring, dykking og surfing er dekket før du gjør dette på ferieturen. Hvilke aktiviteter som gjør at man kan miste retten til erstatning ved ulykker er det derfor verdt å sjekke ut. Forsikringsselskapene er ganske strenge med hva de anser som «ekstremsport», som de ikke gir erstatning for om man kommer utfor en ulykke under disse aktivitetene.

Reiseforsikring student

Er du student kan det godt hende at du fortsatt er dekket av mor og fars reiseforsikring. Reiseforsikringene på kredittkort inkluderer som oftest kortholder pluss 3 ekstra medreisende. Alder på barn forsikringen er gyldig for kan variere fra under 18 år til under 25 år, med andre ord er det store variasjoner.

Skal du på familieferie bør dere sjekke godt om de eldste barna faktisk er dekket, eller om de bør tegne en egen reiseforsikring. Den gode nyheten er at reiseforsikring for studenter ofte er billigere enn for andre.