Par som ser bekymret på høye regninger
Du kan spare mye penger på å refinansiere dyr kredittkortgjeld!

Refinansiering av kredittkortgjeld

Har du mange dyre smålån og/eller kredittkortgjeld med høy effektiv rente er det smart å samle denne gjelden. Du har i prinsippet tre valg:

1) Flytte all gjeld til et kredittkort med lav effektiv rente (Smart!)

Forutsetningen for at du skal kunne gjøre dette er at kredittkortet med lav effektiv rente godkjenner søknaden din, at lånene dine ikke er høyere enn den kredittgrensen du får innvilget når du får kredittkortet og at du kan innfri lånene (betale ned gjelden) når som helst uten gebyrer.

Slik gjennomfører du en refinansiering med kredittkort

  1. Finn et kredittkort med lavere effektiv rente enn de lån/kredittkort du har i dag.
  2. Sjekk om dette kredittkortet har nettbank, og om du har muligheten til å betale regninger og overføre penger via denne nettbanken.
  3. Søk på kredittkortet og spør om du kan få en kredittgrense som overstiger de lån du skal innfri.
  4. Logg deg inn på nettbanken og betal ned hele din gamle gjeld med ditt nye kredittkort.

2) Refinansiere alle gjeld i et samlet lån uten sikkerhet (Smartere!)

Hvis du får innvilget et usikret refinansieringlån som dekker alle andre lån og kreditter, vil renten i de aller fleste tilfeller ligge lavere enn den gjør på et kredittkort eller på et smålån. Å samle gjelden er både smart fordi du sparer penger på renteutgiftene, men det at lånet er samlet på ett sted kan også bidra til at du får bedre oversikt over privatøkonomien din.

Slik gjennomfører du refinansiering uten sikkerhet

  1. Søk refinansiering via lån.no (skjemaet tilknyttet denne siden) - velg "Nei" på spørsmålet om du har sikkerhet i fast eiendom
  2. Få tilbud fra flere banker og velg banken med laveste rente
  3. Bruk lånet til å betale ned all annen gjeld

Obs! Du må ha fast inntekt, være over 25 år og ikke ha noen betalingsanmerkninger for å kunne få innvilget et refinansieringslån uten sikkerhet.

3) Refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet (Smartest!)

Har du sikkerhet i fast eiendom uten å ha lån opp til pipa fra før, vil du kunne få samlet dyre lån og kredittkortgjeld i et refinansieringslån med sikkerhet. Siden banken kan ta sikkerhet i fast eiendom, vil renten på slike lån ligge lavere enn usikrede lån.

Slik gjennomfører du refinansiering med sikkerhet

  1. Søk refinansiering via lån.no (skjemaet tilknyttet denne siden) - velg "Ja" på spørsmålet om du har sikkerhet i fast eiendom
  2. Få søknaden vurdert av flere banker
  3. Bruk lånet du eventuelt får innvilget til å nedbetale all annen usikret gjeld

Obs! Du må være forberedt på å sende inn dokumentasjon på annen gjeld, eiendomsverdi(-er) og selvangivelse i prosessen med å søke refinansiering med sikkerhet. Hvis du har tilstrekkelig sikerhet og lønn, vil du i visse tilfeller kunne få tilbud om et slik lån selv om du skulle ha betalingsanmerkninger.

Oppsummering

Refinansiering av dyr gjeld er alltid smart, men jo lengre nedbetalingstid du trenger på lånet, og jo større lånet er, jo viktigere er det å samle alle dyre lån i et samlet lån med lavere rente. Du kan enten samle all gjeld i et kredittkort med lavere rente enn lånene du har i dag, eller du kan søke et usikret eller sikret refinansieringslån. De to sistnevnte er ofte det smarteste. Bruker du skjemaet tilknyttet denne artikkelen kan du søke refinansieringslån med eller uten sikkerhet, og få tilbud fra flere banker.