Google pay transaksjon
Foto: Google

Google Pay lansert i Norge

Fra og med i dag er Google Pay lansert i Norge. Norge blir dermed det 25 landet som blir støttet av Google Pay.

Tjenesten lanseres omtrent fire måneder etter Apple lanserte sin betalingsløsning Apple Pay.

I likhet med konkurrenten er også Google Pay begrenset av utvalget banker som samarbeider og støtter tjeneste. Allikevel kan altså Google Pay skryte på seg bredere og mer omfattende støtte ved lansering enn Apple kan. Alle med bankkort i en av de støttede bankene kan ta i bruk tjenesten der det er støtte for kontaktløs betaling fra og med i dag.

Hvilke banker støtter Google Pay?

Det er kun følgende banker som støtter Google Pay:

Hvordan bruker man Google Pay?

For å sette opp og ta i bruk Google Pay er det tre krav som må oppfylles:

  1. en Google-konto
  2. en telefon med Android Lollipop 5.0 eller nyere
  3. kort hos en bank som er støttet.

Oppfyller man disse er det bare å åpne appen og legge inn kortene man vil bruke. Dette kan man gjøre ved å manuelt fylle inn kortinfo eller skanne kortet for automatisk utfylling. Har man allerede lagret kortinfo i systemet via Chrome ved netthandel for eksempel kan man enkelt legge disse inn i tjenesten, om det er støttet.

Betalingen gjøres ganske enkelt ved å aktivere skjermen på mobilen og holde den over kortterminalen til betalingen er gjennomført. Skal man betale over 200 kr kreves det å låse opp telefonen, men det er ingen øvre beløpsgrense når man betaler med Google Pay.

Transaksjon med Google Pay
Se etter disse symbolene: Ser du et av disse symbolene i forbindelse med et kjøp er det støtte for å betale med Google Pay.

Hvor kan man betale med Google Pay?

NFC-teknologien som ligger til grunn for Google Pay er prisgitt støtte for betalingssystemet.

For å si det enkelt: er det støtte for kontaktløs betaling er det støtte for Google Pay.

Sikkerhet

Et spørsmål mange vil stille seg er hvorvidt det er trygt å lagre kort i tjenesten. Såkalt “skimming” hvor man kan bruke en hjemmelaget kortterminal til å trekke ut kortinformasjon via den trådløse betalingsteknologien kan få enkelte til å være skeptiske til å lagre samme informasjon på mobilen.

Google Pay bruker, som Apple Pay, en såkalt token-løsning som gjør at man unngår denne muligheten.

Dette innebærer at kortopplysningene dine aldri lagres på telefonen, og dermed ikke er mulig å hente. Kortinformasjonen erstattes av en unik sifferkode som kalles “token”, lagret i skyen. Det er denne koden, som blir fornyet ved hver transaksjon, som faktisk verifiserer kjøpet, ikke kortnummeret. Dermed er man bedre beskyttet med trådløs mobilbetaling enn man er med de kontaktløse kortene.

Populære kredittkort

Sponsede oppføringer

bilde av kredittkortet
TF Bank MasterCard
bilde av kredittkortet
Remember Black