Kan jeg få kredittkort med betalingsanmerkning?

Kan jeg få kredittkort med betalingsanmerkning?

Har du fått en betalingsanmerkning og lurer på om du kan få kredittkort? Eller har du kanskje fått avslag på et kredittkort og lurer på hvorfor? Les videre for å lære hvordan en betalingsanmerkning kan påvirke muligheten for kredittkort.

En betalingsanmerkning er et varsel til mulige kredittgivere om at en person eller et firma ikke har betalt tilbake gjelden sin. Dette betyr at en betalingsanmerkning forteller andre at du f.eks. har et inkassokrav mot deg, en forliksdom mot deg eller at du har gått personlig konkurs.

Og for å si det rett ut: Har du en betalingsanmerkning eller et inkassokrav mot deg, kan det være svært vanskelig å få kredittkort. En betalingsanmerkning eller et inkassokrav betyr tross alt at du har problemer med å betale ned gjelden din. Og det er ikke positivt å høre for en som potensielt skal låne deg penger.

Har du derimot fått et inkassokrav eller en betalingsanmerkning tidligere – og nå har ryddet opp i saken – vil disse forsvinne fra navnet ditt. Den letteste måten for å kunne få kredittkort, er dermed å fjerne alle inkassokrav og betalingsanmerkninger så fort som mulig. Det innebærer å rydde opp i din personlige økonomi, og i saken som ga deg trøbbel i utgangspunktet.

Er du usikker på hvorfor du trenger et kredittkort når du allerede har et vanlig bankkort? Vi har tidligere forklart hva som er så spesielt med kredittkort her.

Derfor fikk du en betalingsanmerkning

Kan jeg få kredittkort med betalingsanmerkning?
Betalingsanmerkninger starter som regel med en ubetalt regning

En betalingsanmerkning starter som regel med en ubetalt regning. Den ubetalte regningen må i tillegg ha gått gjennom flere steg før du får en betalingsanmerkning registrert i navnet ditt.

Ofte mottar du faktisk et par purringer fra selskapet som har sendt deg en regning, før regningen sendes videre til et inkassoselskap. Etter at inkassoselskapet har fått ansvar for å innkreve pengene, får du også et par purringer og varsler før saken sendes videre til rettslig innkreving.

Det kan altså ta et par måneder fra du først ikke betaler en regning, til du ser konsekvensene av den beslutningen. Det er faktisk ikke før saken blir sendt videre til rettslig inndriving at du får en betalingsanmerkning.

Det bør derfor være mulig å betale en regning før det går så lenge, særlig hvis du i utgangspunktet har god kontroll på økonomien din. Er du likevel for sent ute, finnes det alltid råd for hvordan en betalinganmerkning kan fjernes.

Slik fjerner du betalingsanmerkningen

For å fjerne anmerkningen, må du betale tilbake beløpet du skylder. Da må du mest sannsynlig tjene litt mer penger enn vanlig eller spare litt ekstra i løpet av måneden. Det gjør du for eksempel ved å sette opp et budsjett, jobbe et par timer ekstra eller kutte ned på andre kostnader.

Det er også mulig å ringe til selskapet du skylder penger, eller f.eks. banken din, for å høre om dere kan komme frem til en betalingsordning som gjør det lettere for deg å betale tilbake beløpet på kortest mulig tid.

Har du derimot ikke klart å betale en regning fordi du har gått personlig konkurs, kan det selvfølgelig være vanskeligere å fjerne anmerkningen med en gang. Da er det mulig å vente fire år før du søker om kredittkort, for da slettes nemlig betalingsanmerkningen selv om du ikke har gjort opp for deg.

For å øke sjansen for at du får et kredittkort, kan du også prøve å være en god kunde hos et selskap. Ved å betale alle regninger i tide og vise tegn til at du sparer penger, kan de kanskje være mer behjelpelige med et kredittkort. Dette krever likevel tid og tålmodighet, og du får ikke automatisk tillit hos en aktør bare ved å betale tilbake noe av gjelden din og betale nye regninger i tide.

Det anbefales derfor at du betaler ned hele beløpet som ga deg en anmerkning først, slik at du er sikker på at anmerkningen ikke gir deg mer trøbbel enn nødvendig.

Usikker på hvilket kredittkort du bør velge når betalingsanmerkningen er borte? Sammenlign kredittkort her.

Populære kredittkort

Sponsede oppføringer

bilde av kredittkortet
TF Bank MasterCard
bilde av kredittkortet
Remember Black