Overføre penger fra kredittkort til bankkonto

Kan du overføre penger fra kredittkort til bankkonto?

Det raske svaret er ja, men vær obs på rentene og gebyrene som tilkommer. Det kan ende med å koste deg mye.

I flere tilfeller kan det være behov for å overføre penger fra et kredittkort til en bankkonto. Kanskje du skylder en venn litt penger som du vil betale nå, men brukskontoen er tom? Kanskje du skal kjøpe noe i en butikk som ikke tar kredittkort?

Kan bli dyrt

Bankene lar deg overføre, men det koster deg penger. Mest vanlig er det kanskje at banken tar både gebyr og renter for transaksjonen. Da løper renten fra dagen overføringen skjer – selv når banken ellers reklamerer med rentefri betalingsutsettelse.

Noen få banker gjør overføringen gebyrfritt, kun med påløpende renter. Betaler du tilbake hele beløpet til kredittkortet umiddelbart, kan altså overføringen i teorien skje gratis, men er du nødt til å bruke kreditt i utgangspunktet, er sannsynligheten stor for at du heller ikke kan betale tilbake til kredittkortet før om flere dager/uker/måneder. Da vil rentekostnaden kunne bli stor.

En del andre banker tar kun gebyrer, uten renter fra overføringsdato, og dette er ofte den gunstigste løsningen for deg som kunde. Vær imidlertid obs på at renter påløper som vanlig hvis du ikke betaler hele summen ved forfall.

Før du overfører pengene, gjør du derfor smart i å undersøke kortets vilkår nøye, slik at du ikke blir overrasket ved neste faktura.

Her på Kredittkort.com kan du sammenligne gebyrer, renter og andre vilkår for alle norske kredittkort, med data fra Finansportalen/Forbrukerrådet. Slik blir det enkelt å finne det beste kredittkortet for deg.

Vær obs på VIPPS

Det er blitt populært med pengeoverføring gjennom apper som VIPPS, og flere legger inn kredittkortet som betalingsmiddel. Da er det greit å være klar over at kredittkortselskapet i noen tilfeller registrerer overføringen som kontantuttak, og dermed må du også betale gebyrer/renter som for et vanlig kontantuttak.

Populære kredittkort

Sponsede oppføringer

bilde av kredittkortet
TF Bank MasterCard
bilde av kredittkortet
Remember Black

Siste fra kredittkortskolen

Hva er BankAxept?

Du har kanskje sett BankAxept på bankkortet ditt, men vet du hva det egentlig betyr? Les om hva BankAxept er og hva det betyr for deg.

Les saken