Vurdering av SAS Amex Classic kredittkort

Kredittramme

30 000 kr – Etter avtale

Sperre kort:

(+47) 24 06 27 11

SAS Amex Classic er et samarbeid mellom flyselskapet SAS og AmEx/DNB om å lage et kredittkort til fordelsprogrammet EuroBonus. Som et av Norges eldste og mest populære fordelsprogrammer er det rimeligvis et attraktivt program å tilknytte et kredittkort. Derfor har kortet også fått langt mer profilering enn det klassiske American Express Gold, som ikke helt har klart å slå igjennom på det norske markedet.

I kredittkortmarkedet er det imidlertid hard konkurranse om å tilby spennende bonusprogram, og en klar svakhet med EuroBonus er at man må opptjene ganske mange poeng før man kan gjøre noe med dem. Dette har konkurrenten Norwegian posisjonert seg i forhold til med sitt Cashpoint-program som hører med kredittkortet til Bank Norwegian. Bruker du kortet ganske aktivt får du imidlertid betydelig lengre og dyrere reiser ut av SAS-kortet enn Norwegian sitt.

En unik fordel med kortet: Lounge-tilgang på SAS sine Business-lounger i Norden. Så flyr man veldig mye med SAS i de nordiske landene kan dette være kjekt. I tillegg følger det med et begrenset fordelsprogram med rabatter og gratis oppgraderinger på hotell, leiebil og opplevelser som er helt OK.

Slik opptjenes EuroBonus-poeng:

 • Du opptjener 10 eurobonuspoeng for hver 100 kroner du belaster kortet (utenom uttak)

Eksempler på hva du kan kjøpe med poengene:

6000: Innenriksreise én vei
10.000: Innenriksreise tur/retur
30.000: Paris tur/retur
36.000: New York, én vei

 • Fordeler
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • EuroBonus-poeng opptjenes ved bruk
 • Ubegrenset kredittgrense
 • Tilgang til SAS Business loungene i Norden (mot betaling)
 • Tilbud og rabatter på hotell, leiebil og opplevelser
 • Ulemper
 • Mer begrenset bruksområde enn Visa og MasterCard
 • Årsavgift
 • Bonuspoeng må brukes hos Eurobonus

Mer informasjon om SAS Amex Classic

Nøkkelinfo

DNB Bank står bak SAS Amex Classic kredittkort. For å kunne søke på dette kredittkortet må du være minst 18 år og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. Maksimal kredittgrense er Etter avtale. Kredittgrensen settes individuelt og du får sjelden innvilget maksimal kredittramme før du har hatt kortet en stund og bevist at du er en god betaler. Den maksimale rentefrie perioden er 30 dager. Kortets årlige nominelle rente er 21,00%, mens den effektive renten ved 15 000 kr utestående over 12 måneder er 30,60%. Minstebeløpet å betale hver måned hvis du har benyttet kortet den foregående måneden er 3,00% (minimum 250 kr).

Detaljer

Effektiv rente 30,60%, 15.000,- o/12 mnd. Totalt 17.283,- [1]
Kredittramme 30 000 kr – Etter avtale
Minimum brutto årsinntekt 150 000 kr
Betalingsutsettelse 30 dager
Reiseforsikring Nei
Beskrivelse av reiseforsikring Betal minimum halvparten av reisen med ditt American Express® Card, og du er automatisk dekket gjennom Express Care Reiseforsikring. Forsikringen gjelder for reiser med inntil tre måneders varighet. For å omfattes av forsikringen må du være medlem av norsk folketrygd og ha fast bopel i Norge. Reisen må også startes og avsluttes i Norge. Under reise og opphold vil reiseforsikringen omfatte deg og medreisende familiemedlemmer under 21 år som bor i samme husstand, eller tre medreisende. Det er ingen aldersgrense for forsikringen; Express Care Reiseforsikring gjelder også etter fylte 70 år. Forsikringsytelser: Reisegods: kr 15 000,- per person / kr 30 000,- for gruppen. Penger og kredittkort: kr 12 000,- per skadetilfelle. Forsinket frammøte: kr 3000,- per skadetilfelle. Avbestilling: kr. 20 000,- per person / kr. 30 000 for gruppen. Reisesyke: Ubegrenset. Hjemtransport: Ubegrenset. Reiseansvar: kr 6 000 000,- per person. Reiseulykke død: kr 1 000 000,- per person. Reiseulykke invaliditet: kr 1 000 000,- per person. Reiseulykke barn: kr 30 000,- per barn. Reiseulykke invaliditet: kr 50 0000,- per barn.
Har kredittkortet andre fordeler Ja
Beskrivelse av kortets fordeler American Express er et internasjonalt betalings som i Norge utstedes av DNB Bank ASA. American Express tilbyr to typer kort i Norge. Den ene korttypen er rene betalingskort uten kreditt hvor kunden må betale hele beløpet ved forfall. Den andre korttypen er kombinerte betalings og kredittkort. På disse korten er det mulighet å tilknytte en kreditt på opp til 150 000 kunne trekke på en kreditt. For begge kortene har kortinnehaver alltid opptil 45 dagers rentefri kreditt. Med et American Express® Card er du medlem av en verdensomspennende organisasjon med kun én oppgave: å yte deg best mulig service og assistanse. Medlemskapet gir deg tilgang til en lang rekke fordeler både her hjemme og i utlandet: Jade Hotell og Dining Som American Express Card medlem får du rabatt på over 50 000 hoteller rundt om i verden og 15 % rabatt på en rekke eksklusive restauranter i Norge og Europa. Jade Hotell tilbyr et bredt utvalg av ulike kvalitetshotell , med prisklasser fra økonomi til luksus. Hotellprisene inkluderer alle skatter, avgifter og vanligvis frokost. Vår prisgaranti sikrer deg den beste prisen, hvis du finner en lavere hotellpris hos et annet Internett hotellbookingssystem, blir mellomlegget utbetalt av oss. Medlemsavtaler på leiebil Alle medlemmer i American Express har faste rabatter hos Avis, Hertz og holiday autos. Rabatten oppnås ved å betale med American Express Card og å oppgi rabattkoden når du bestiller leiebil. Kodene finner du på baksiden av ditt American Express Card. Eksklusive medlemstilbud Gjennom American Express har du til enhver tid tilgang til eksklusive tilbud innefor reiser, opplevelse, kultur og shopping. Hver måned presenterer vi nye attraktive tilbud.
Årlig nominell rente 21,00%
Korttype American Express
Bonuspoeng Ja
Maksgrense fordel Ingen grense
Drivstoffrabatt Nei
Renten beregnes fra uttaksdato/overføringsdato Ja
Minstebeløp å betale av opptrukket kreditt 3,00% (minimum 250 kr)
Landsdekkende Ja
Aldersgrense 18–100 år

Gebyrer

Årsgebyr 0 kr
Termingebyr ved utestående saldo 0 kr
Transaksjonsgebyr ved varekjøp i Norge 0 kr
Transaksjonsgebyr ved varekjøp i utlandet 0 kr
Uttak over skranke 4,00% (minst 25 kr)
Uttak over skranke egen bank 4,00% (minst 25 kr)
Minibankuttak i egen bank i åpningstid 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)
Minibankuttak i egen bank utenfor åpningstid 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)
Minibankuttak i annen bank i åpningstid 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)
Minibankuttak i annen bank utenfor åpningstid 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)
Gebyr ved overføring av penger fra kredittkortkonto 0 kr
Valutapåslag ved uttak/betaling i utland 2,50%
Kontantuttak i utlandet 0 kr + 4,00% (minst 25 kr)

Kortutsteder

DNB Bank
E-post amex.support@dnb.no
Adresse American Express Card Services Unit
0021 Oslo
Telefon (+47) 24 06 27 11
Kontakt selskapet https://www.americanexpress.com/no/kontakt-oss/?inav=no_utility_contact
Lenke https://www.americanexpress.no/

Om du finner feil i dataene som presenteres her så send en epost til feil@kredittkort.com så skal vi se nærmere på saken med det samme. Om du har andre spørsmål om tjenestene våre som du finner på denne siden så ta kontakt med ansvarlig utvikler Kristian Vinkenes.

[1] Les mer om hvordan effektiv rente beregnes.

nedbetalingsplan effektiv rente feed/bank/kredittkort/477579 50
Passer dette kortet for deg?

Visste du at du kan enkelt kan sammenligne dette kortet mot alle kredittkort i Norge?

Se flere kort

Populære kredittkort

Sponsede oppføringer

bilde av kredittkortet
Credits Visa
bilde av kredittkortet
Bank Norwegian